Diareya oilaviy rejalarni barbod qilayaptimi?
Diareya oilaviy rejalarni barbod qilayaptimi?



Bir preparatda ikki xil ta’sir kuchi:
- diareyaning asosiy sababi – bakteriyalar bilan kurashadi
- diareyaning salbiy oqibatlaridan xalos bo’lish uchun,ichak mikroflorasini tiklashda yordam beradi
Ekofuril ta’sir etishining noyob mexanizmi 1


EKOFURIL bilan davolanish yakunlangandan keyin ham saqlanadi4
Boshdan kechirilgan infeksiyadan keyin pre- va probiotiklar qo’shimcha
kursini talab etmaydi4
2 Ta’sir etuvchi modda
3 Yordamchi modda
4 O’tkir diareyali bemorlarni ambulator-poliklinika bosqichida olib borish / L.Butorova va x. // Shifokor – 2015. - №10. – B.78-84

Tarkibida prebiotik mavjud diareyaga qarshi noyob zamonaviy mikrobga qarshi preparat

2. O’tkir diareyali bemorlarni ambulator-poliklinika bosqichida olib borish / L.Butorova va x. // Shifokor – 2015. - №10. – B.78-84
3. Bouchnic Y. Lactulose ingestion increases fecal bifidobacterial counts. A randomized double blind study in healthy humans. Eur J Nutr 2004;58:462-66
Qo’llash
usuli va dozalari
yoshgacha bolalar Preparatni qabul qilish kursi
7 kundan ortiq emas
yoshdan kata bolalar Preparatni qabul qilish kursi
7 kundan ortiq emas

sutkasiga
3 mahal
sutkasiga
4 mahal

sutkasiga
3 mahal
sutkasiga
4 mahal
Sayohat paytida sayyohlarning 75%i diareyaning bir va undan ko’p epizodlarini boshdan kechirishadi. Ichak tayoqchasi (Esherichia сoli) sayohatchilardagi diareyaning barcha hollaridan 80%ining sababi hisoblanadi. Ba’zida bir hafta, har 10-chi hodisada – ikki hafta va undan ortiq davom etadi*.
* Sanders J. W., Riddle M. S., Brewster S. J., Taylor D. N. Chapter 16 — Epidemiology of Travelers’ Diarrhea // Keystone: Travel Medicine, 2 nd ed. 2008. Mosby, An Imprint of Elsevier. http://www.mdconsult.com.
Diemert D. J. Prevention and Self-Treatment of Traveler’s Diarrhea // Clin. Microb. Rev. 2006, vol. 19, № 3, p. 583–594.
Hill D. R. Occurrence and self-treatment of diarrhea in a large cohort of Americans traveling to developing countries // Am J Trop Med Hyg. 2000, v. 62, p. 585–589.
А. В. Сундуков, Г. К. Аликеева, Г. М. Кожевникова, Н. Д. Ющук //Даволовчи шифокор, 2010, №10
Diareya kasalliklari ifloslangan oziq-ovqat mahsulotlarini qabul qilish natijasida rivojlanadigan eng ko’p tarqalgan kasallik hisoblanadi – har yili 550 million inson kasallanadi, va 230 000 odam vafot etadi*.
*ЖССТ Ахборот бюллетени, декабр 2015 (http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs399/ru/)
Yuqumli diareya:
Sabablar ko’p – yagona!

Dunyoda kamida 1,8 milliard insonlar najas moddalari bilan ifloslangan ichimlik suvi manbalaridan foydalanadilar. Ifloslangan ichimlik suvi har yili 500 000 dan ortiq kishining diareya tufayli halok bo’lishiga sababchi bo’ladi*.
* http://www.who.int/water_sanitation_health/diseases/ru/
Diareya besh yoshgacha bo’lgan bolalar orasida o’limga olib keladigan ikkinchi sabab hisoblanadi. Har yili besh yoshgacha bo’lgan bolalardan 760 mingtasi diareyadan halok bo’ladi.
* http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs330/ru/
Bilasizmi?
Yuqumli diareyada birinchi yordam
Ko’p iliq holdagi suyuqlik ichish – tez-tez va ozginadan, sutkasiga kamida 1,5 litr. Suyuqlik va mineral moddalarni yo’qotishni tuzli eritmalar (tayyor dorixonadagi yoki uy sharoitlarida tayyorlangan) yoki gazsiz mineral suvi tiklaydi.
2 Ekofuril® va sorbent qabul qilinganda vaqt oralig’iga rioya qilish tavsiya etiladi (interval 2-3 soat)
Diareyada qanday ovqatlanish kerak
Sutkasiga 5-6 marotaba ozginadan ovqatlanish.
Barcha taomlarni qaynatib yoki bug’da pishirib, qirg’ichdan o’tkazib iste’mol qilish kerak.
Qat’iyan mumkin emas: Achchiq, qovurilgan va yog’li ovqatlar, yarimfabrikatlar, kolbasa mahsulotlari, konservalar, marinadlar va souslarni iste’mol qilish. Har qanday fast-fudni istisno qilish kerak. Ovqat va ichimliklar iliq xona haroratida bo’lishi lozim.

Qotirilgan bug’doy noni, xlebsi, ingichka to’g’ralgan va qizarib pishgan, oshirilmagan xamirdan pechenye.

Go’shtning yog’siz navlari: buzoq go’shti, mol go’shti, kurka go’shti, tovuq go’shti, sudak, olabug’a baliq (okun).

Chuchuk qirg’ichdan o’tkazilgan tvorog, atsidofilin. Yangi sariyog’ oz miqdorda mumkin.

Sabzavotlardan pyure, pudding, kotlet, toblab pishirilgan yoki qaynatilgan ko’rinishda.

Chala pishirilgan tuxum, bug’da pishirilgan quymoq.

Suvda qaynatilgan guruch, grechka, suli yormasi, bug’doy yormasi.

Olma pyuresi, nordon bo’lmagan reza mevali kisel va morslar.

Ko’k va qora choy, toza gazlanmagan suv, 1:1 suv bilan aralashtirilgan nordon bo’lmagan reza mevali sharbatlar.

Non va un mahsulotlari, pishiriqlar.

Go’shtning yog’li navlari: cho’chqa go’shti, qo’y go’shti, konservalangan go’sht, tuzlangan baliq va ikra.

Kefir, yogurt, smetana, qaymoq, pishloq, sut.

Xom va qovurilgan ko’rinishdagi sabzavotlar.

Qotirib qaynatilgan va qovurilgan tuxum.

So’k, perlovka, arpa yormasi, makaron mahsulotlari, dukkaklilar.

Yangi uzilgan mevalar, barcha quritilgan mevalar, kompot, asal, murabbo, shirinliklar.

Yangi siqilgan sharbatlar, kofe, sut, kvas, gazlangan ichimliklar.
Agar sizda mahsulot sifatiga oid shikoyatlar yoki mahsulotling nojo’ya ta’siri haqida habar, individual chidab bo’lmaslik, e'lon qilingan samaradorlikning yo'qligi, yuqumli kasallikning dori vositasi orqali yuqishi, dori vositasini suiiste'mol qilish natijasida kelib chiqadigan nojo'ya reaktsiyalar yoki "AVVA RUS" OAJ tomonidan ishlab chiqarilgan dori-darmonlarni qabul qilish natijasida yuzaga keladigan salbiy ta'sirlar va boshqa nomaqbul holatlar haqida xabar berishni xohlasangiz, siz ishlab chiqaruvchiga ular haqida xabar berishingiz mumkin:
- salbiy ta'sirlar va boshqa nomaqbul holatlar haqida https://www.avva-rus.ru/contacts/ veb-saytida ilova qilingan xabarnoma-shaklini to'ldirish orqali.
- drug.safety@avva-rus.ru elektron pochtasiga ma'lumot yuborish orqali
- +7 (495) 956-75-54 telefon raqamiga qo'ng'iroq qilib
- +7-903-799-2-186 raqamiga WhatsApp, Viber dan xabar yuborish orqali